2015. július 29., szerda

SAJTOS TEJFÖLÖS CSIRKE ZÖLDBORSÓS KRUMPLIVAL

Nem tudom más hogy van vele, de nyári melegben a tűzhely mellett izzadni nem a legkellemesebb elfoglaltság. Így a főzést ilyenkor annyira leegyszerűsítem, hogy ne kelljen átéljen ezt a konyhai tortúrát. Általában hirtelen felindulásból készítek ételt, gyorsan tepsibe, valamit rá, aztán be a sütőbe és kész. Ez ma sem volt másként bár reggel borús volt még az idő, de kivettem a húst a sütőből megint izzasztó lett a meleg. 

Hozzávalók

egy egész csirkemell filé
egy nagy pohár tejföl
10 dkg trappista sajt

1 kg krumpli
20 dkg borsó
olaj, só

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágom, vagy csíkokra, ki hogy szereti, olajozott tepsibe fektetem, megsózom, majd ráöntöm a tejfölt és elkenem rajta. A sajtot ráreszelem, majd alufóliával letakarom és sütőbe teszem, amíg a hús megpuhul, ezután leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét. 
Közben a krumplit megpucolom, jénai tálba kockázom, megöntöm egy kis olajjal, rászórom a borsót, megsózom, jól összekeverem, majd alufóliával letakarom és ezt is a sütőbe tolom. Mivel hőlégkeverésese sütőm van így egyszerre sült meg mindkét étel. 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése