2015. február 2., hétfő

CÉKLALÉ

A céklának számos jótékony hatása van, ezért ajánlott a fogyasztása. Bár én nem vagyok nagy céklarajongó, mivel kiskoromban csak a savanyú céklát ismeretem a menzán, és valljuk be nem a legcsábítóbb étel. Ma már tudom, hogy számos formában felhasználható, és nagyon jó egészségügyi hatása van. Az alábbi recept egy ital, ami a céklán kívül még más zöldséget is tartalmaz. Azt hiszem ilyen megfázós zimankós időben sosem árt a vitaminpótlás. Ebben az italban annyi vitamin van, mint egy kosár gyümölcsben, ajánlom mindenkinek. Az elkészítés nagyon egyszerű, és azonnal fogyasztható akár magában, akár valami mellé. 

Hozzávalók

1 nagyobb cékla
2 sárgarépa
2 alma
1 narancs
1 citrom


Elkészítés

A zöldségeket és gyümölcsöket fölvágjuk és gyümölcscentrifugán kifacsarjuk. 
Tényleg csak ennyi, semmi adalékanyag, vagy bonyolult művelet, és máris fogyasztható.

Csonkáné Potocska Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése