A pogácsa valahogy részévé vált a hétvégéimnek. Bevált módszerem, hogy minden alkalommal kipróbálok valami mást, erre a hétvégére ez a sajtos pogi jutott. Nagyon finom, szépen megkel, majd' kimászik a tepsiből, és jó puha, a legjobb forrón fogyasztani egyből a tepsiből.
Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
+ reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a sót és a reszelt sajtot,
majd a közepébe teszem a tejfölt és a tojások sárgáját (a fehérjét félre
teszem, jó lesz a kenéshez). Ezután a
tejet langyosra melegítem, belekeverem a cukrot és felfuttatom benne az
élesztőt. Mikor felfutott az élesztő hozzáöntöm a többihez és tésztává gyúrom. Ezután
kinyújtom 1 cm vastagra és meghajtogatom, majd 10 percig pihentetem. Ezután
megint 1 cm vastagra nyújtom és újra meghajtogatom. Majd várok ismét 10 percet.
Azután 1,5-2 cm vastagra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsák
tetejét megkenem a tojásfehérjével és megszórom sajttal. Majd készre sütöm.
Sikerült és nagyon finom lett. Betű szerint betartva a leírást :)
VálaszTörlésKöszi, hogy megosztottad.
Nagyon jó, örülök neki, és köszönöm szépen a visszajelzést!
Törlés