2015. január 10., szombat

SAJTOS TEJFÖLÖS POGÁCSA

A pogácsa valahogy részévé vált a hétvégéimnek. Bevált módszerem, hogy minden alkalommal kipróbálok valami mást, erre a hétvégére ez a sajtos pogi jutott. Nagyon finom, szépen megkel, majd' kimászik a tepsiből, és jó puha, a legjobb forrón fogyasztani egyből a tepsiből. 

Hozzávalók


50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál só
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
+ reszelt sajt a tetejére

Elkészítés


A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a sót és a reszelt sajtot, majd a közepébe teszem a tejfölt és a tojások sárgáját (a fehérjét félre teszem,  jó lesz a kenéshez). Ezután a tejet langyosra melegítem, belekeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. Mikor felfutott az élesztő hozzáöntöm a többihez és tésztává gyúrom. Ezután kinyújtom 1 cm vastagra és meghajtogatom, majd 10 percig pihentetem. Ezután megint 1 cm vastagra nyújtom és újra meghajtogatom. Majd várok ismét 10 percet. Azután 1,5-2 cm vastagra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsák tetejét megkenem a tojásfehérjével és megszórom sajttal. Majd készre sütöm. 

 

 

 

 

 

2 megjegyzés:

  1. Sikerült és nagyon finom lett. Betű szerint betartva a leírást :)
    Köszi, hogy megosztottad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó, örülök neki, és köszönöm szépen a visszajelzést!

      Törlés