Ez a sütemény nagyon egyszerű. Ha esetleg váratlanul bejelentkezne hozzánk egy csapat ismerős és az érkezésig van fél óránk ezt a sütit gondolkodás nélkül elkészíthetjük, mire megjönnek éppen meg is sül, és akár forrón is fogyasztható. Két igen egyszerű hozzávalóból áll: piskóta és puding, mégis sokkal finomabb és mutatósabb mintha egyszerűen csak a piskóta tetejére kennénk egy réteg pudingot. Ajánlom mindenkinek aki nem szeret sokat bajlódni a sütéssel mégis valami finommal kedveskedne a családnak, barátoknak, vagy egyszerűen csak gyorsan finomságra vágyik.
Hozzávalók
5 tojás
25 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl víz
2 evőkanál kakaópor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliáspuding
1 l tej
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgáját felverem
a cukorral, majd hozzáadom a vizet és az olajat, a sütőport, a kakaót, majd a
lisztet. Ezután keverőkanállal beleforgatom a fehérjehabot. Majd sütőpapírral
bélelt tepsibe öntöm.
Ezután a pudingporból és a tejből 4 kanál cukorral pudingot főzök,
mikor megfőtt merőkanállal rákanalazom a nyers tésztára. Ezután 180°C-on 35
percig sütöm.
Borzasztóan egyszerű és hamar készen van, akár melegen is fogyasztható,
akkor még folyik benne a puding, ha kihűl
megdermed és szépen szeletelhető. Lehet variálni a tésztát úgy is, hogy mikor
kikeverem nem adom hozzá a kakaót, hanem miután beleforgatom a fehérjehabot
ketté veszem a masszát és csak a massza felébe keverem a kakaót. Így foltosan
halmozhatom a tepsibe a sárga és a barna tésztát és arra halmozom a pudingot. Sőt
a vaníliás puding helyett használhatunk bármilyen más ízesítésűt is. Számtalan
módon variálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése