Este filmnézéskor mindig jól esik valamit rágcsálni. Ez a keksz éppen tökéletes erre. Édes is, csokis is, ropogós is! Eredetileg nem kellett volna ilyen lapos maradjon, viszont nem tudtam vele várni és a leírással ellentétben azonnal sütöttem. Így persze az olvasztott csokinak nem volt ideje megdermedni és persze, hogy szétfolyt, nem maradt egyben. De ilyen esetben is van jó megoldás, azt mondják a bölcsek, ha egy sütemény nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, akkor egyszerűen nevezd át! Hát én is ezt tettem, így lett keksz. És hogy mi volt előtte? Számít az?
Hozzávalók
10 dkg puha margarin
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg ét csoki
2 ek. tej
1 sütőpor
Elkészítés
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a
tojásokat. Ezután a csokit gőz fölött megolvasztjuk., majd még forrón
hozzákeverjük a vajas masszához. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport és
jól elkeverjük. Ezután egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezt a lépést nem lehet
kihagyni, mivel a megolvasztott csíknak újra vissza kell dermednie, hogy a
tészta összeálljon. Tehát másnap elővesszük a tésztát, golyókat formázunk
belőle és jól meghempergetjük porcukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük
távol egymástól és 180°C-on megsütjük (kb. 15 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése