Valóban nagyon finom és egyszerű elkészíteni, viszont aki belevág készüljön föl arra, hogy kb. fél napot is igénybe vesz az elkészítés. Na nem az összeállítással van a probléma, az hip-hop megvan, viszont a golyóformálás majd a sütés nagyon időigényes. Egyszer bátorkodtam este 6-kor nekilátni hát lényegében a konyhában éjszakáztam. :-)
Nekem gázos tallérsütőm van, vagyis a gázrózsára kell rátenni, egyszerre négy golyót teszek bele, félidőben megfordítom. Persze próbáltam elektromos sütőket is, viszont én azt tapasztaltam, hogy abban kemény lesz a kész tallér, mivel túlságosan összepréseli a tésztát. Ezért maradok a hagyományos sütésnél, ami ugyan hosszadalmas, viszont a kész termék sokkal finomabb. És nem utolsó sorban hetekig eláll.
Nekem gázos tallérsütőm van, vagyis a gázrózsára kell rátenni, egyszerre négy golyót teszek bele, félidőben megfordítom. Persze próbáltam elektromos sütőket is, viszont én azt tapasztaltam, hogy abban kemény lesz a kész tallér, mivel túlságosan összepréseli a tésztát. Ezért maradok a hagyományos sütésnél, ami ugyan hosszadalmas, viszont a kész termék sokkal finomabb. És nem utolsó sorban hetekig eláll.
Hozzávalók
1 kg liszt
25 dkg margarin
1 maroknyi zsír
1 cs sütőpor
2 tojás
25 dkg reszelt sajt
tejföl (kb. 2 dl)
Elkészítés
A margarint elmorzsolom a lisztben, majd belemorzsolom a zsírt
is. Ezután hozzáadom a sót, a sütőport és a reszelt sajtot. Jól összeforgatom.
Közepére ütöm a két tojást és a tejfölt. Összedolgozom, ha kell adok
még hozzá tejfölt. Keményebb tészta lesz belőle. Majd 2 cm-es golyókat formálok
belőle és a tallérsütőben kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése