Az alma és a dió számomra mindig a téllel kapcsolódott össze. Hideg estéken csodás csemegék filmezés közben. A két gyümölcs finom ízét ötvözi ez a csodás pite.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 db alma
20 dk dióbél
barack lekvár
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a porcukorral és belemorzsolom a margarint, ezután
hozzáadom a tojást és tésztává gyúrom. A tészta egy kis maroknyi részét
félreteszem. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtom, megszurkálom és 10
perc alatt elősütöm 180°C-on. Amíg sül megpucolom az almát és cikkekre vágom. A
diót mozsárban durvára töröm. Mikor a tészta
elősült megkenem lekvárral, ráhelyezem ízlésesen az almát, megszórom a dióval, és megkenem lekvárral.
Ezután a félretett tésztából hurkákat gyúrok és az almás-diós töltelékre teszem
szépen elrendezve. Sütőbe teszem és készre sütöm. Porcukorral megszórva
tálalom.
Mozsárban durvára töröm a diót. |
A tésztát 10 perc elősütöm. |
Nem spórolok a lekvárral. |
Elkészült a finomság, már csak a porcukor hiányzik róla. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése