Ezt a süteményt egy babalátogatás alkalmából kóstolhattam meg. Annyira finom volt, hogy hazamentem és azonnal kipróbáltam. Talán bonyolultnak tűnhet, hogy mindhárom lap más és más, de ennek ellenére nagyon egyszerű.
Mákos lap
1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 ek cukor
10 dkg mák (darált) lehet cukrozott is
Kakaós lap
1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek tej
Diós lap
1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
10 dkg dió (darált)
Krém
1 l tej
8 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dkg csokoládé (reszelt, a tetejére)
Elkészítés
Elsőként a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd hűlni
hagyjuk. Ezután a három lapot külön-külön készítjük el. Amíg az egyik sül éppen elég időnk van elkészíteni a
következőt. Mindegyik lap összetevőit
jól elkeverjük és előmelegített sütőben (180°C) kb. 10 perc alatt készre
sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ezután hűlni hagyjuk a lapokat.
Ha már kihűlt a tejbegríz a margarint kikavarjuk a porcukorral és
robotgéppel hozzákeverjük.
Ha a lapok kihűltek lehet tölteni. A krémből egy kis adagot (kb. egy
merőkanálnyi) félreteszünk, ezután alulra kerül a mákos lap, erre egy adag
krém, majd rá a kakaós lap erre is egy adag krém, majd végül a diós lap. A
félretett krémmel bevonjuk a sütinket és reszelt csokit vagy diót szórunk a
tetejére.
Megfőtt a tejbegríz. |
Készül a diós piskóta. |
Kakaós piskóta. |
Mákos piskóta. |
Kisült mindhárom lap. |
A grízt jól elkeverem a margarinnal és a porcukorral. |
Első réteg krém. |
Kész a fincsi süti. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése