Gondoltam összedobok valami gyors pudingos sütit. Na ez a terv már akkor dugába dőlt, amikor a pudingport keresni kezdtem a szekrényben. Ugyanis annak mire krém lesz belőle először meg kell főni, majd hűlni kell. Na de ha már elkezdtem végigcsináltam. Persze aznap nem ettünk belőle, de másnap annál inkább.
Hozzávalók
5 tojás
5 kanál cukor
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
három marék mogyoró
Krémhez
2 csomag csokis pudingpor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
6 kanál cukor
25 dkg margarin
500 gr háztartási keksz
kevés tej és 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Először a krém alapot készítem el. Fél liter tejben 3 kanál cukorral felfőzöm a csokis pudingot, majd ugyanezt teszem a vaníliás pudinggal. Félreteszem hűlni őket. A mogyorót mozsárban durvára töröm. Majd szintén durvára török 5-6 kekszet is és félreteszem. Ezután jöhet a piskóta. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét robotgéppel habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot és szintén habosra verem robotgéppel. Majd hozzáadom a sütőport, a vizet, az olajat, jól elkeverem, ezután jöhet a liszt. Majd kanállal, nagy mozdulatokkal hozzákeverem a fehérjehabot. Sütőpapíros tepsibe öntöm és a piskóta tetejére szórom a durvára vágott mogyoró kétharmadát. 180°C-os sütőben megsütöm. A margarint robotgéppel habosra keverem, kettéválasztom, egyik felét a csokis, másik felét a vaníliás pudinghoz keverem. A kihűlt tésztára kenem a vaníliás krémet, majd erre teszek egy sor vaníliás tejbe áztatott kekszet. Erre rákenem a csokis krémet, A megmaradt mogyorót összekeverem az előzőleg durvára tört keksszel és a krémre szórom. Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése