Szeretem a nyarat, mert habzsolni lehet a frissebbnél frissebb zöldségeket. Szinte egymással versengve hozzák terméseiket. Igazi nyári finomság számomra a cukkini, szoktam grillen sütni, párolni, de a legnyerőbb a rántott formája, amikor a ropogós kéreg alól szinte kifolyik a vajpuha finomság. Hogy még inkább halmozzam az élvezeteket újkrumplit tálalok hozzá friss petrezselyemmel.
Hozzávalók
1 cukkini
só
liszt
zsemlemorzsa
1 kg újkrumpli
1 csapott evőkanál só
1 csokor petrezselyem
víz
olaj
Elkészítés
A cukkinit megpucolom és fél cm vastag karikákra vágom. A szeleteket
megsózom, majd 10 percig állni hagyom. Közben előkészítem a lisztet, tojást és
morzsát a panírozáshoz. Ezután a hagyományos módon kipanírozom majd bő olajban
kisütöm.
Az újburgonyát megkaparom kicsit. Majd karikára vágom. Egy serpenyőbe
öntök kb. 3 evőkanálnyi olajat, beleszórom a krumplit, majd rászórom a sót és
az apróra vágott petrezselymet és adok hozzá kb 1,5 dl vizet. Fedővel lefedem
és tartaléklángon főzöm. Sűrűn ránézek és átkavarom, hogy ne kapja oda. Mikor a
krumpli átpuhult készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése