2015. június 12., péntek

CITROMFŰ ITAL

Nyáron nem is vágyik másra az ember, mint egy finom hűsítő italra. A legfinomabb bodzából és citromból, csakhogy a bodza nem virágzik egész nyáron, így hát maradt eddig a citrom és narancs. Amíg egy kedves ismerőstől nem hallottam a citromfű italról. Ez a növény egész nyáron zöldell, gyakorlatilag kiirtani sem lehet, olyan szapora, és majd minden kertben megtalálható. Nem is kell hozzá sok adalék, cukor és citrom. 

Hozzávalók

sok citromfű levél
fél kg cukor
4 citrom
5 l víz

Elkészítés

A citromfű leveleit levagdosom a sárról és kissé átmosom. Egy 5 l-es üvegbe vagy nagyobb edénybe teszem, felöntöm vízzel. A citromokat felkarikázom, a levüket belefacsarom a vízbe, majd a citromot és beledobálom, ezután hozzáadom a cukrot és felkavarom. Egy éjszakát állni hagyom, majd leves szűrővel átszűröm. Ha esetleg nem elég édes vagy savanyú pótolhatom a cukrot illetve citromlével kiegészíthetem. Hidegen fogyasztva a legfinomabb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése