2015. június 21., vasárnap

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK

Nem is tudom van-e olyan ember a földön, aki ne szeretné a zöldborsó főzeléket. Azt hiszem ez az egyetlen étel, amit még a menzán sem szoktak elrontani. Bár ott kicsit hígabbra főzik, gondolom a spórolás miatt, de az íze akkor is jó. Vannak akik pörköltet főznek mellé, vagy tükörtojást ütnek rá, én maradok a jól bevált rántott húsnál.

Hozzávalók

1 dl olaj
1 kg zöldborsó
3 evőkanál liszt
1 kanál cukor
1 teáskanál só
1 dl tej
víz
egy csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés


Egy lábasban felhevítem az olajat, majd hozzáadom a borsót. Folyamatos kavargatás mellett addig pirítom, amíg a borsószemek megpuhulnak. Ezután hozzáadom a cukrot és a sót, majd a lisztet, jól elkeverem és jöhet bele a tej, majd annyi víz, hogy ellepje. Ezután addig kavargatom, amíg besűrűsödik. Leveszem a tűzről és hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet. Ezután még lehet hozzáadni cukrot vagy sót ízlés szerint. 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése