Igazán finom süti és a legjobb tulajdonsága, hogy sokáig eláll. Készítésénél
viszont nagyon kell figyelni a pontos adagokra. Ha több tejfölt teszünk a
kelleténél akkor a tészta nagyon ragacsos lesz és nem lehet kinyújtani, ha
kevesebbet, akkor viszont csak
morzsálódik. Ha jól van elkészítve akkor is nehéz szépen kinyújtani, mivel
nagyon vékonyra kell és ragad
folyamatosan lisztezni kell a nyújtódeszkát. Én kétfajta lekvárral szoktam
készíteni, házi sárgabarackkal és házi szilvával, a szilvát én jobban szeretem
jó sokat teszek bele. Mikor unom a diós tölteléket túróval helyettesítem,
viszont ahhoz csak a sárgabaracklekvár dukál. Ilyenkor a túrót porcukorral
kikeverem, hozzáadok 1 csomag vaníliás pudingport és a tojásfehérjéből vert
habot.
Hozzávalók
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só
Töltelékhez
szilva vagy baracklekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
20 dkg darált dió
Elkészítés
A liszthez adom a sót és elmorzsolom benne a zsírt. Ezután hozzákeverem
a porcukrot és a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és tésztává gyúrom. A
tésztát négybe vágom. Ezután habbá verem a fehérjét a porcukorral, és
hozzákeverem a diót. Az egyik tésztadarabot 15X20 cm-es téglalapra nyújtom,
ezután sütőpapíros tepsire helyezem és megkenem lekvárral, ne sajnáljuk a
lekvárt, főleg a tészta széleire kenek sokat, ezután a tészta mindkét oldalát
feltekerem úgy, hogy a két tekercs között kb 5 cm-es rés maradjon, ide kenem a
diós krémet. Ugyanezt teszem a másik három tésztával is. 180°C-on sütöm kb. 15
percig, hőlégkeveréses sütőben elég 6-7 perc, amíg szépen elkezd rózsaszín
lenni a teteje. Mikor kisült porcukorral megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése