2015. április 27., hétfő

HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA ( MAJDNEM...)

Nos az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a palacsinta se nem hortobágyi, se nem húsos, de majdnem. Mivel nem volt darált húsom ezért ötletelnem kellett. Első lépésként felmértem a hűtő tartalmát, miből is gazdálkodhatok. Mikor megvolt szépen összeraktam a fejemben a receptet, így született meg a majdnem hortobágyi palacsinta.

Hozzávalók

1 l tej
3 tojás
liszt

Töltelékhez

2 tojás
4 szelet kenyér
20 dkg májas
15 dkg sonka
15 dkg sajt
petrezselyem zöldje
só, bors
zsemlemorzsa, tojás és liszt a panírhoz


Elkészítés

Először a palacsintát kell elkészíteni. Felverem a 3 tojást, hozzáadom a tejet, megsózom, majd lisztet adok hozzá. Ezután kisütöm. Mikor kész elkészítem a tölteléket. A kenyeret vízbe áztatom, jól kinyomkodom és összemorzsolom, hozzáadom a többi hozzávalót, sózom, borsozom ízlés szerint és összegyúrom. Ezután megtöltöm vele a palacsintákat. A palacsinták közepére egy nagy evőkanálnyi teszek a töltelékből és összehajtogatom a képeken illusztrált módon, vagy lehet másként is, ki hogy szereti. Ezután lisztbe, tojásba és morzsába forgatva kipanírozom. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, egy kevés olajat szétkenek rajta, majd belefektetem a kipanírozott palacsintákat. A palacsinták tetejére egy kevés olajat öntök és sütőben addig sütöm, amíg elkezd pirulni, ekkor megfordítom a megpirítom a másik oldalát is. Ezzel a módszerrel épp olyan lesz mintha olajban sütnénk, viszont megspórolunk egy csomó olajat, nem lesz sült hús szagú az egész lakás és nem szívja föl az olajat a palacsinta. Kukoricás rizzsel tálalom. 

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése