2015. április 16., csütörtök

GYÜMÖLCSLEVES

Végre itt a jó idő, a kertben csak úgy pompáznak a virágok, a nap melegen süt, nem is hiányzik más mint egy hűsítő gyümölcsleves. Nem teketóriáztam sokat gyorsan neki is láttam. Befőtt van a kamrában, pudingpor mindig akad a polcon. Nagyon egyszerű és valóban hűsítő étel főleg a nyári meleg napokra, amikor egy gömb vanília fagyival még finomabbá tehetjük.

Hozzávalók

1 üveg befőtt, lehetőleg vegyes vagy meggy, cseresznye
1 cs vaníliás pudingpor
cukor
2 evőkanál tejföl
1 citrom

Elkészítés


Vegyes befőttet használok mivel abban van szilva, meggy, barack, cseresznye. Minél színesebb a levesünk annál finomabb. A befőttet egy edényben a tűzhelyre teszem főni, hozzáadok 1 l vizet. Mikor forr cukorral ízesítem, 2-3 kanál ki mennyire szereti édesen. Amikor föloldódott benne a cukor belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Jól átkavarom, majd egy kisebb tálkába 3 merőkanálnyi levet kiszedek és habverővel jól elkeverem benne a pudingport, ezután folytonos kevergetés mellett a leveshez öntöm a keveréket. Hagyom egyet rottyanni, majd megint a tálba merek 3 evőkanálnyi levet amiben jól elkeverem a tejfölt, a keveréket folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntöm, majd főzöm még 5 percig. Ezután hűlni hagyom, majd a hűtőben jól lehűtöm és hidegen fogyasztom. 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése