Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretek ételt kidobni, így ha megmarad valami és már nem kell senkinek lefagyasztom és félre teszem későbbre. Így voltam a húsvéti sonka megmaradt darabjával is. Egy részéből krumplilevest főztem a másik része pedig a hűtőszekrény polcán várt a sorára. Ma gondoltam egy nagyot és elővettem, délutánra ki is engedett. Volt a hűtőben még egy fej brokkoli. Nem sokáig tanakodtam mi legyen, hamar megszületett a rakott brokkoli ötlete. A sonka meg van főve, ízesíteni sem kellett túlzottan, a brokkoli mindenhez jó, rizs pedig minden konyhában akad.
Hozzávalók
1 fej brokkoli
megmaradt húsvéti sonka
só
fűszerpaprika
olaj
egy nagy pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Közben a sonkát
felkockázom és olajon megforrósítom. Ha van otthon egy kis leves (hús, csirke,
zöldség) 3 merőkanállal hozzáöntök, majd megszórom egy kevés piros paprikával,
és addig főzöm, amíg elkezd rotyogni. Ezután leveszem a tűzről és félreteszem.
A két bögre rizst olajon egy kicsit átforrósítom, majd felöntöm 2,5 bögre forró
vízzel, rászórok egy evőkanál ételízesítőt és takarék lángon fedő alatt főzöm
kb. 10 percig. Mikor megdagad a rizs megnézem, hogy megfőtt-e, ha már majdnem
kész leveszem a tűzről és fedő alatt hagyom párolódni magában. Mikor kész a
rizs egy tűzálló tálba ötöm, rá teszem a sonkát, majd erre jön a brokkoli. A tejfölhöz keverem a reszelt sajtot és a
brokkoli tetejére öntöm. Ezután 200°C-on addig sütöm míg elkezd pirulni a
teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése