A madártej olyan igazi nagymama édesség. Mikor először láttam
madártejet alig lehettem öt éves. Csak néztem ahogy a sárga „tó” tetején egy
fehér habcsók úszkál. Igazából nem is szerettem a madártejet. Már eleve a neve
zavart, madártej. Kiskoromban próbáltam kiokoskodni vajon hogyan ad tejet a
madár, talán úgy mint a tehén? Ma már persze tudom a madártej titkát. De hogy
miért ez a neve arra még mindig nem jöttem rá.
Hozzávalók
2 l tej
4 tojás
2 cs vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
6 kanál porcukor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál porcukorral habbá
verem, a sárgáját félreteszem. A tejet 4 kanál porcukorral és a vaníliás
cukorral felforralom. Mikor forr kanállal beleszaggatom a fehérjét,
tartaléklángon főzöm kb 3 percig, majd óvatosan megfordigatom a galuskákat és
megint főzöm 3 percig. Ezután a galuskákat egy tálcára szedem. A tejet leveszem
a tűzről. A sárgájához hozzáadom a lisztet és a pudingport, hozzáadok 4
merőkanál forró tejet is és jól elkeverem. Ezután a tejet visszateszem a tűzre,
és folyamatos kavargatás mellett hozzákeverem az előbbi keveréket. Főzöm még 5
percig, majd leveszem a tűzről és beleteszem a galuskákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése