Hozzávalók 2 személyre
1 kisebb csirkemell
8 szelet bacon szalonna
3-4 csiperkegomba (vagy 2 evőkanál konzerv-gomba)
15 dkg sajt
1 kis fej vöröshagyma fele
só
fehér bors
oliva olaj a sütőedény kikenéséhez
Körethez
4-5 burgonya
5 dkg vaj
a vöröshagyma másik fele
2-3 szál petrezselyem levele
a dinszteléshez oliva olaj
2 alma
2 körte
1 evőkanál szeder
1 tk. kristálycukor
szegfűszeg és fahéj
Elkészítés
A csirkemellet felszeletelem, óvatosan kiklopfolom. Úgy osztom el a
szeleteket, hogy két rolád legyen. Enyhén besózom, félreteszem.
Egy serpenyőben az apróra kockázott fél hagymát és gombát megdinsztelem, sózom,
borsozom, majd kevés vizet öntök rá. Amikor ez elforr, leveszem a lángról. Az
első roládhoz elkészítem a szalonnát. 4 bacon szeletet úgy rakok egymás mellé,
hogy széleik kissé fedjék egymást. A hús szeletek felét szintén úgy rendezem,
hogy széleik fedjék egymást. A sajtot vékony szeletekre vágom és úgy terítem a
húsra, hogy amerre tekerem, ott ne érjen a szelet széléig, ne folyjon ki sütés
közben. A dinsztelt hagymás gomba felét a sajtszeletre hosszában, csíkban
halmozom, majd igyekszem szorosan feltekerni a hússzelettel. Ezt a bacon
szeletekre rakom és beletekerem. A szalonna szeletek vége kerüljön a rolád
aljára. Tortalapáttal nyúlok alá és így helyezem óvatosan az olajjal kikent
sütőedénybe. A másik tekercset ugyanígy készítem el - már nagy rutinnal! A
tekercsek tetejét is megkenem olajjal, sütőbe teszem 30-35 percre, míg szép
pirosak lesznek. A körethez a burgonyát felkockázom és sós vízben megfőzöm. Közben a vajon
megdinsztelem az apróra vágott fél vöröshagymát. A tűzről levéve hozzáadom a
felaprózott petrezselyemlevelet. A főtt krumplit szűrőkanállal rászedem, összeforgatom. Az almát, körtét meghámozom, felkockázom és kevés vízben megpárolom a cukorral,
csipetnyi szegfűszeggel és fahéjjal. Amikor megpuhult, akkor adom hozzá a
szedret. Az edényt lefedem, a lángot elzárom. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése