Annyi szedrem termett a nyáron, hogy kétnaponta szedtem, nagyobb részét tejfölös dobozokba tettem és lefagyasztottam, viszont mikor volt időm, akkor a télire eltett friss termésből készítettem valami finomat. Az alábbi egy saját recept, volt egy kis időm egy nap és gondoltam kísérletezem. Ez lett a végeredmény. Igaz a tészta talán lehetett volna puhább, talán következő alkalommal nem omlósat sütök, hanem egy egyszerű piskótát, de azért így sem lett rossz, sőt!
Hozzávalók
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 db tojás
A krémhez
fél liter tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 db tojás
3 evőkanál cukor
1,5 dl tejszín
szeder
Elkészítés
A lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzáadom a porcukrot, tojást
és sütőport és tésztává gyúrom. A krém hozzávalóit egy edényben elkeverem, majd
megfőzöm. A tésztát egy kerek tortaformába fektetem és elősütöm. Mikor félig
megsült a tetejére öntöm a krémet, amit aztán kirakok a szederrel jó sűrűn, én
fagyasztott szedret használtam, mert ahogy érik a kertben máris leszedem és
tejfölös poharakban lefagyasztom. Ezután addig sütöm amíg a lap teljesen
megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése