Valójában grízgaluska levest akartam főzni, olyan igazi tavasziasat. Csakhogy éppen a legfontosabb összetevő hiányzott a hűtőmből, a tojás. Ha legalább egy darab árválkodott volna a polcon, de semmi, olyan üres volt a tojástartó, mint karácsony után a bejglis tál. Mivel a répát már fölvágtam nem volt mit tenni cselekedni kellett, így lett villámgyorsan zöldségleves grízgaluska leves helyett.
Hozzávalók
3 répa
2 krumpli
2 kanál ételízesítő
3 evőkanál olaj
Elkészítés
A répát megpucolom és vékony karikára vágom. A krumplit szintén
megpucolom és kisebb kockákra szeletelem. Az olajat egy lábasban felhevítem
majd hozzáadom a répát, amit addig forgatok benne míg átmelegszik, ekkor
felöntöm kb. másfél liter forró vízzel. Hozzáadom az ételízesítőt és addig
főzöm, amíg a répa félig megfő, ekkor hozzáadom a krumplit is és tovább főzöm.
Mikor megpuhultak a zöldségek hozzászórom az eperlevelet és addig hagyom a
tűzön, amíg megfő a tészta is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése