Tudom, hogy nincs finomabb a grillezett tarjánál, mellette néhány szem krumplival, egy kevés cukkinival, paprikával...nem is sorolom. Már alig várom, hogy legyen egy szabad hétvégém és beizzíthassam a faszenet. Csak természetes, hogy az eseményről bejegyzés és receptleírás fog születni. Mivel se időm, se grillem nem volt ezért a sütős módszert választottam a tarja elkészítéséhez, amit valójában tepsiben is zamatosra és finomra lehet sütni. Az alábbi recept is ezt bizonyítja. A mustár kicsit pikáns ízt ad neki, és nem hagyja kiszáradni a húst.
Hozzávalók
6 szelet tarja
mustár
olaj
2 bögre rizs
4 bögre víz
1 evőkanál ételízesítő
1 bögre zöldborsó (nyáron friss, télen mirelit)
Elkészítés
A tarjákat sózom, vagy fűszersóval megszórom és egy olajozott tepsibe
fektetem. A szeleteket megkenem mustárral, ezután még egy kevés olajjal
megöntözöm, alufóliával letakarom és 220°C-os sütőben addig párolom, amíg meg
nem puhul, mikor puha leveszem a fóliát és 5 percig pirítom. Amíg sül a tarja
elkészítem a rizibizit. Én igen egyszerűen készítem, a titka a megfelelő
arányok. Két és fél bögre vizet felforralok. A két bögre rizst forró olajban átforgatom,
majd ráöntöm a forró vizet, beleszórom az 1 kanál ételízesítőt és lefedem, majd
tatalék lángon főzöm amíg megpuhul a rizs. Kb. 8 perc után ellenőrzöm,
átkavarom, Mikor már majdnem megfőtt a rizs leveszem a tűzről és fedő alatt
hagyom magában párolódni. Közben a zöldborsót kevés sós vízben felteszem főni.
Mikor megfőtt félreteszem, majd mikor elkészült a rizs hozzákeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése