A pásztor pitét először egy angol főzőműsorban láttam, olyan
jól csengő angol neve volt, gondoltam biztosan valami bonyolult dolog lehet.
Azután végignéztem a főzési folyamatot és rájöttem, hogy nagyon egyszerű és
laktató egytálétel, csak az a rengeteg hagyma zavart, amit beletettek. Persze
hagymafóbiám van, így a hagyma bármilyen apró mennyisége is felkavarja a
lelkivilágomat. Nos gyorsan neki is álltam a saját csökkentett hagyma tartalmú változat
elkészítésének.
Hozzávalók
1 kg
burgonya
150 ml
tejföl
15 dkg
zöldborsó (télen mirelit)
fél fej hagyma
1 kávéskanálnyi bazsalikom
1 kávéskanálnyi majoranna
1 kávéskanálnyi bazsalikom
1 kávéskanálnyi majoranna
só (ízlés szerint)
fél kávéskanálnyi bors
fél kávéskanálnyi őrölt fűszerkömény
fél kávéskanálnyi őrölt fűszerkömény
2 teáskanálnyi fűszerpaprika
olaj
Elkészítés
A
krumplit megpucolom, kockára vágom és sós vízben felteszem főni. Amíg a
krumpli fő serpenyőben olajat hevítek, megpirítom benne a hagymát, majd hozzáadom a húst és a zöldborsót és
addig kavargatom benne amíg átpárolódik. Ezután hozzáadom a fűszereket, 1 dl vizet és tovább főzöm amíg forrni kezd. Ekkor szórom meg a paprikával, főzöm még egy pár percig, majd egy jénaiba öntöm. Közben megfő a krumpli is, leszűröm és krumpli törővel átnyomkodom, hozzáadom a
tejfölt és pürésítem, a darált húsos keverékre halmozom, szépen elegyengetem és 200°C-os sütőben kb. 15-20 percig sütöm.
Én meg a zöldborsóból tennék bele kevesebbet és helyettesíteném gombával. A hagymát meg hagymával... :)))
VálaszTörlésTalán egyszer eljön az a nap, amikor majd újragondolom a receptet... :)
VálaszTörlés