Ez a kis nassolni való valóban egy igazi gyöngyszem a gasztronómia palettáján. Édes, omlós, jó illatú, szinte eteti magát. Ezt a sütit nem lehet csak megkóstolni, mert ha egyszer megízleltük egyszerűen nem tudjuk abbahagyni. Ezért szólok időben, ha ilyet süt bárki, ne csodálkozzon ha pikk-pakk elfogy. És ami még fontosabb olyan egyszerű, hogy akár még gyerekek is elkészíthetik.
Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
Elkészítés
A lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzákeverem a diót és a
porcukrot és tésztává gyúrom. Ne ijedjen meg senki, hogy először csak
morzsálódik, szépen össze fog állni a kezünk melegétől ugyanis megolvad a
margarin. Mikor összeállt a tészta 16 darabra szedem. Minden darabot megsodrok
kb 1 cm vastag rúddá és 5 részre vágom. Az így kapott tésztacsíkokat patkó
alakúra hajtom, és sütőpapíros tepsire helyezem. 180°C-os sütőben 20 percig
sütöm. Majd mikor kész még forró meghempergetem porcukorban (15 dkg porcukor és
egy vaníliás cukor keveréke). Nagyon finom omlós és sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése