2015. január 28., szerda

CSOKIS KEKSZ

Este filmnézéskor mindig jól esik valamit rágcsálni. Ez a keksz éppen tökéletes erre. Édes is, csokis is, ropogós is! Eredetileg nem kellett volna ilyen lapos maradjon, viszont nem tudtam vele várni és a leírással ellentétben azonnal sütöttem. Így persze az olvasztott csokinak nem volt ideje megdermedni és persze, hogy szétfolyt, nem maradt egyben. De  ilyen esetben is van jó megoldás, azt mondják a bölcsek, ha egy sütemény nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, akkor egyszerűen nevezd át! Hát én is ezt tettem, így lett keksz. És hogy mi volt előtte? Számít az?


Hozzávalók

10 dkg puha margarin
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg ét csoki
2 ek. tej
1 sütőpor

Elkészítés

A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a csokit gőz fölött megolvasztjuk., majd még forrón hozzákeverjük a vajas masszához. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport és jól elkeverjük. Ezután egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezt a lépést nem lehet kihagyni, mivel a megolvasztott csíknak újra vissza kell dermednie, hogy a tészta összeálljon. Tehát másnap elővesszük a tésztát, golyókat formázunk belőle és jól meghempergetjük porcukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük távol egymástól és 180°C-on megsütjük (kb. 15 perc).

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése