A Neten olvastam egy receptet, melyet -
jellemző módon - kissé átalakítottam. A krumplit kb. 40 percig kellene a
sütőben héjában sütni... megvárni míg meghűl, hogy ki tudjuk vájni.. Ehelyett,
ahogy én készítem, rövidebb idő.
Hozzávalók
2 db nagyobb krumplifokhagyma
lila hagyma
sajt
2 tojás
petrezselyem zöldje (szárított is jó)
kakukkfű
olaj
Elkészítés
A krumplikat jól megmosom és nyersen hámozom meg azt a részt, mely a teteje lesz, majd kivájom. Enyhén sós vízben 15 percig előfőzöm. Ezután olajjal bekenem a héjas részt és serpenyőbe (vagy tepsibe) teszem. A vékony lapokra vágott fokhagymát és a felaprózott lila hagymát kevés vajon kissé megdinsztelem majd a krumpli vájatok aljába osztom. Rá vékony sajtcsíkokat teszek, kissé megsózom. Ráütöm a tojást, petrezselyemlevéllel, kakukkfűvel hintem a tetejét. Sütőbe teszem kb. 15 percre. Fogyasszuk pirítóssal. Télen nagyon jó vitamin-forrás hozzá a savanyú káposzta.
Amennyiben étkezés előtt iszunk 1 dl céklalevet
(leírás itt), akkor sokat tettünk egészségünkért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése