Talán már említettem egy korábbi bejegyzésben, hogy a kedvenceim az egyszerű, mindent beledobálós egytálételek. Főleg egy fárasztó nap után, amikor még főzni sincs kedvem, de másnapra azért jó lenne valami melegíteni való a hűtőben. Ilyenkor egyszerűen előveszem a jó öreg jénait, összeszedem, amit a hűtőben találok és persze szeletelés s fűszerezés mellett igazából mindent csak úgy bedobálok a tálba, lefedem fóliával és a sütőre bízom a munka javát. Nem volt ez másképp ebben az esetben sem. Persze a receptet olvasva jogos lehet a kérdés, hogy mégis miért születik bejegyzése egy ilyen borzasztó egyszerű ételnek. A válasz is egyszerű: mikor az ember már annyira fáradt vagy kedvetlen, hogy semmi, de semmi nem jut eszébe jó találni egy ilyen leírást...
Hozzávalók
1 kg csirkemell
3 nagyobb paradicsom
mustár
1 csomag szeletelt bacon
só
olaj
Elkészítés
A mellett tisztítás után szeletekre vágom, megsózom, majd olajozott jénaiba teszem. Csorgatok rájuk némi mustárt, ízlés szerint, majd rákarikázom a paradicsomot, ezután befedem a baconnel, majd alufóliával és 200°C-on sütöm, amíg a hús megfő. Ezután leveszem a fóliát és addig sütöm tovább, amíg szépen megpirul a bacon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése