2017. március 16., csütörtök

VAGDALT

Őszintén szólva nem igazán tudok mit mondani a vagdaltról. Az olyan jó kis jolly joker, ha más hirtelen nem jut eszünkbe. Ehhez ugyanis bármilyen köret jó, akár harmadnap is fogyasztható és igazából nem sokat kell pepecselni vele. Csak összegyúrom és kész. A fűszereket természetesen mindenki tetszése szerint válogathatja össze. Így tettem én is.

Hozzávalók

1 kg darált sertés hús
2 tojás
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
1 teáskanál szárított petrezselyem
1 nagyobb zsemle vagy 2 kisebb szelet kenyér

Elkészítés

A zsemlét vízbe áztatom, jól kifacsarom, majd amennyire tudom széttrancsírozom :-) és a többi hozzávalóval jól összegyúrom. Egy tortaformába sütőpapírt teszek és a keveréket belenyomkodom. Fólia alatt sütöm, amíg a hús megpárolódik, nem lesz nyers. Ezután a vagdaltat egy sütőpapíros tepsire fordítom és így sütöm tovább, amíg szépen megpirul. Hagyom kihűlni, majd hidegen tálalom, így még szeletelni is szépen lehet. 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése