Igaz ez alapvetően csak köret, de ha készítünk hozzá egy kis tartár mártást és salátát paradicsomból-uborkából, akkor máris főétel lesz belőle. Hiszen a krumpli önmagában is elég laktató. De nyugodtan tálalhatjuk egy jó kis sült mellé is. És, ami nagyon fontos ha esetleg kész fűszert használnánk, akkor vigyázzunk a fűszer mennyiségére, mivel ezekben a kész keverékekben nagyon sók só van, így egy véletlen mozdulattal úgy elsózhatjuk, hogy ehetetlenné válik.
Hozzávalók
1 kg krumpli
só
bors
majoranna
oregánó
fűszerpaprika
olaj
Elkészítés
A krumplit meghámozom, ha nyáron készítjük újburgonyából akkor elég csak megmosni. Ezután nagyobb darabokra vágom és egy tálcára szórom. Megszórom borssal (2 csipet), jól összesimogatom, ezután sózom (3 csipet), majd jöhet rá a majoranna (2 csipet) oregánó (2 csipet) és a fűszerpaprika (2 csipet) . Jól belesimogatom, majd enyhén olajozott sütőpapíros tepsibe fektetem és 180°C-on sütöm, amíg a széle ropogós lesz a közepe pedig puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése