2016. november 5., szombat

TEJFÖLÖS CSIRKEMELL ZÖLDSÉGÁGYON

Ma nagyon kevés időm volt a főzésre, de azért valamit enni kell. Így gyors és laktató étel kellett. Így a panírozással vagy töltéssel járó ételek gyorsan le is kerültek  az ötlet listáról. Este kivettem egy csomag csirkemellet a mélyhűtőből, volt otthon krumpli és répa, na meg tejföl. Hát ebből kellett valamit gyorsan és egyszerűn. A legegyszerűbb a mindent egybe, fólia rá, be a sütőbe és hagyni történjen aminek történnie kell. Hát így született meg a mai ebéd. 


Hozzávalók

1 kg csirkemell
1 kg krumpli
2 nagy répa
1 nagy pohár tejföl
olaj


Elkészítés


A csirkemellet nagyobb darabokra vágom. A krumplit és a répát meghámozom, a krumplit nagyobb kockára, a répát kisebbekre vágom, mivel így egyszerre fognak megpárolódni.Egy tepsit olajjal kikenek, beleöntök mindent, jól megsózom és kézzel átkeverem. Ezután a tejfölt ráhalmozom, szépen elegyengetem, majd fólia alatt sütöm 200°C-on, amíg meg nem puhul a zöldség és a hús is. Ezután leveszem a fóliát és még 5 percre visszatolom a sütőbe. Sütőből kivéve egyből ehető. Mivel volt 10 perc szabadidőm gyorsan összedobtam mellé egy kis ubisalit. 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése