2016. október 2., vasárnap

GRISSINI PARMEZÁNNAL

Félreértés ne essék, nekem sem terem a hűtőmben parmezán. Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy ez az alapanyag nem éppen a mindennapi életem része. Viszont a testvérem megint cserediák volt a nagy csizmában és mint szokás a vendéglátó család pazar úti csomaggal szerelte fel a visszaútra, hát így került a hűtőmbe egy nagyobb darab ebből a különleges finomságból. Bevallom kesztyűs kézzel bánok vele, nagy becsben tartom, ha egyszer elfogy talán megint éveket kell várjak arra, hogy pótolja valaki. :-)

Hozzávalók

40 dkg liszt
2 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál cukor
5 dkg parmezán sajt
5 dkg élesztő
1 dl olaj
2 teáskanál só

Elkészítés


A tejet megmelegítem, majd hozzáadom a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.  A lisztben elkeverem a sót és belereszelem a parmezánt, majd egy mélyedést vájok a közepébe és a felfutott élesztőt beleöntöm. Belekeverek egy kevés lisztet és hagyom dagadni 15 percet. Ezután hozzáadom az olajat és a vizet és tésztává gyúrom, majd 1 órát kelesztem.  Mikor szépen megkel a cipót 8 részre osztom és minden részt még 4 részre. A kis cipókból hurkákat sodrok és sütőpapíros tepsibe teszem. A rudakat megkenem tejjel és megszórom szezámmaggal.  180°C-os sütőben arany barnára sütöm. 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése