2016. szeptember 14., szerda

TÚRÓGOMBÓC

A túrógombóc szerintem nem igazi étel, inkább desszert, de annak nagyon egyszerű, gyors és legfőképpen finom. Viszont nem mindegy hogyan készítjük, mert ha nem elég a tojás és a gríz akkor szétesik főzés közben, viszont ha túl sok akkor kemény lesz. Szóval nem könnyű eltalálni a jó arányokat, de ez a recept tökéletesen eltalálja. 

Hozzávalók

50 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg búzadara
kevés vaníliás cukor
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés


Edényben enyhén sós vizet teszek föl főni. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgáját elkeverem a cukorral, majd hozzáadom a túrót, a grízt és kb. egy evőkanálnyi vaníliás cukrot. Mikor jól összekevertem keverőkanállal hozzákeverem a tojáshabot. Mire ez kész addigra a víz is forrásnak indul. A masszából gombócokat formálok, ha nagyon ragadós akkor két evőkanál segítségével nagyobb galuskákat és a lobogó vízbe teszem. Ne tegyük bele egyszerre mindent, mert lehül a víz és nem fő meg jól a gombóc, én inkább 6-8 darabot főzök egyszerre. Amíg az első adag fő serpenyőbe olajat hevítek, majd beleszórom a zsemlemorzsát és lepirítom benne. Mire elkészül a gombócok is feljönnek a víz felszínére, szűrővel kiszedem őket és a zsemlemorzsába forgatom. Cukorral vagy cukros tejföllel tálalom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése