2016. augusztus 28., vasárnap

KAKAÓS ROPI

Tipikus "valami édességet kívánok gyorsan" desszert. Az eredeti recept szerint dióval és margarinnal kell tölteni. De szokás szerint megint úgy álltam neki a sütésnek, hogy se dió, se margarin nem volt otthon. Ilyenkor nagyon jól jön az improvizációs képesség. Nem döntöttem rosszul a kakaóval, valóban nagyon jó kis rágcsa lett belőle, már csak egy jó filmet kell keressek hozzá...


Hozzávalók

15 dkg liszt
1/2 evőkanál sütőpor
1/2 evőkanál kristálycukor
25 ml olaj
100 ml tej
1 csipet só

A töltelékhez
4-5 kanál olaj (a tésztát kell kenni vele)
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet kimérem. A cukrot, a sót és a sütőport elkeverem benne. Az olajat a tejjel a lisztes részhez öntöm és összegyúrom. Rögtön vékonyra nyújtom lisztezett deszkán. 
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem. A kinyújtott tésztát megkenem olajjal, majd egyenletesen rászórom a tölteléket.  Derelyevágóval 10 cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágom. Megcsavarom a kis szalagokat, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket. 200 fokos sütőben 10-13 perc alatt aranybarnára sütöm.

 

 

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése