25 dkg fejtett bab (tarka)
1 ek zsír
1 közepes db vöröshagyma, vagy 3 újhagyma
80 dkg darált sertéshús
5 ek ketchup
2 dl paradicsomlé
fél konzerv csemegekukorica
2 teáskanál só
1 kiskanál feketebors (őrölt)
1 evőkanál majoránna
1 kiskanál bazsalikom (morzsolt)
1 evőkanál fűszerpaprika
chili ízlés szerint
Elkészítés
Áztassuk be a babot egy éjszakára. Reggel mossuk át, majd
sós vízben tegyük fel főni, a főzés akár 2 órát is igényel attól függ milyen a
bab. A lényeg, hogy főzzük puhára.
Közben elkészítem a húst. A hagymát (én újhagymát
használtam) felaprítjuk, késsel vagy géppel, majd egy lábasban zsíron
megpirítjuk. Mikor szépen megpirul hozzáadjuk a darált húst és addig pároljuk,
amíg kifehéredik, ekkor tesszük bele a sót, borsot, majoránnát és a
bazsalikomot. Addig főzzük, amíg a darált hús megfő, ekkor jöhet bele a
fűszerpaprika, a ketchup és a paradicsomlé. Jól összefőzzük, majd a tűzről
levéve hozzákeverjük a kukoricát. Én a chilit nem tettem bele, azt mindenki
maga adagolja hozzá, ahogy szereti. Mikor megfőtt a bab azt is hozzákeverjük. Készíthetünk hozzá
köretnek tésztát, vagy rizst is, vagy ahogyan én is tettem friss kenyérlángost.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése