Klasszikus étel a sajttal töltött rántott hús, szintén ismerős ha mindezt megfejeljük egy szelet sonkával. Na de zöldborsóval? Ugye az már nem szokványos? És hogy miért éppen zöldborsó? Mert az volt a hűtőben, meg egy kis sajt, tejföl...Így készült el a zöldborsóval töltött rántott karaj klasszikus krumplipürével.
Hozzávalók
egy darab sertés karaj
30 dkg zöldborsó (télen persze mirelit)
15 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 kanál tejföl
panírozáshoz: zsemlemorzsa (legjobb ha házi), tojás és liszt
Elkészítés
A karajt szeletekre vágom és kiklopfolom. Besózom, majd elkészítem a tölteléket. A sajtot tálba reszelem, hozzáöntöm a borsót (ha mirelit akkor fagyosan), a tojást és a tejfölt, kicsit megsózom és összekeverem. A karajok felébe teszek egy kanál tölteléket, majd összehajtom. Kipanírozom a töltött húsokat és bő olajban kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése