Na ez valóban az a sütemény, amit váratlan vendégeknek is el lehet
készíteni, akár beszélgetés közben. Olyan hamar készen van, hogy észre sem
vesszük és már a tálon is csak a porcukor maradványok jelzi, hogy itt egy kis
édesség foglalhatott helyet egykor. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű és
elronthatatlan, valamint akár gyerekek is elkészíthetik, csak a sütő használathoz
kell felnőtt segítség. A kis lyukakba akár nutellát, vagy pudingot is tehetünk,
nyáron megbolondíthatjuk gyümölcsdarabokkal. Mivel omlós tészta el is áll
napokig.
Hozzávalók
20 dkg liszt
4 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojássárgája
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
+ lekvár és porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzáadom a többi hozzávalót
és tésztává gyúrom. A tésztából kis golyókat formálok, a közepükbe egy fakanál
nyeléven lyukat nyomok, majd 180°C-on sütöm, amíg az alja megpirul. Mikor kész
a lyukakba lekvárt teszek, majd megszórom porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése