Mindig is szerettem a cukrászdákban kapható sós aprósüteményt, igazi omlós ropogós, valahogy sosem sikerült olyanra az otthoni. Ezért hát maradt a bolti változat...egészen mostanáig. Ma már én is tudok ilyet sütni mivel a receptet egy cukrásztól kaptam. A titka az arányok. Vagyis minél több lisztet használunk annál több margarin kell bele. Egyébként borzasztó egyszerű az elkészítés, csak összegyúrom, fölvágom és megsütöm.
Hozzávalók
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojássárgája
1 evőkanál só
1 kis tejföl
a tetejére sajt, szezámmag, mák vagy köménymag, ki mit szeret
Elkészítés
A liszthez szórom a sót, majd jól elmorzsolom benne a margarint. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját és a tejfölt. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától, ha kell adok még hozzá lisztet. Ezután 1,5-2 cm vastagra nyújtom, megkenem tojással és megszórom sajttal, vagy ki mivel szereti. Késsel fölvágom, lehet kockára vagy téglalapra. 180°C-on sütöm kb. 35-40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése