2016. január 3., vasárnap

MÁKOS GUBA

A legegyszerűbb desszert, azt hiszem ezzel kellene kezdeni a sütőtanfolyamokat. Tipikusan az az édesség, amit akkor készítek, amikor gyorsan kell valami finomság, ami nem csoki, sem keksz, sem semmi műkaja. Kiflit ma már mindig kapunk a boltban, mák és porcukor pedig akad otthon, akár a karácsonyi bejgli sütésből. Az elkészítés alig vesz igénybe 20 percet, és ebben a sütés is benne van. 

Hozzávalók

6 kifli
1 csomag darált mák
15-20 dkg porcukor
2 dl tej

Elkészítés

A kifliket karikára vágom és egy jénai tálba teszem. A tejet meglangyosítom és megöntözöm vele a kifliket. A mákot összekeverem a porcukorral és a kiflikre szórom, kicsit átkavarom. Ezután sütőbe teszem és addig sütöm, amíg a teteje kissé megpirul. A sütőből kivéve azonnal fogyasztható. 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése