Már feltöltöttem korábban egy kakaós csiga receptet. Abban élesztő van, ezért hosszabb időt vesz igénybe az elkészítés. Viszont ez a fajta nem igényel túl sok időt, és akár kezdők is elkészíthetik. A receptet böngészés közben találtam, még aznap ki is próbáltam és bevallom jobb, mint az én receptem. Ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók
25 dkg túró
25 dkg liszt
fél dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
étolaj
Elkészítés
A túrót a porcukorral a tejjel és az olajjal elkeverem. Ezután
hozzáadom a sütőport a sót és a lisztet majd tésztává gyúrom. Lisztezett
asztalon kinyújtom ujjnyi vastagra. A
tésztát megkenem olajjal, összekeverem a porcukrot és a kakaót és rászitálom.
Feltekerem majd 2 cm vastag csigákra vágom. 180°C-on megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése