Furcsa, hogy valójában a torta is csak egy sütemény, mégis valahogy ünnepivé tud tenni egy egy alkalmat. Mikor tortasütésre szánom magam őszintén szólva félve állok neki, nem mindegy ugyanis, hogy a krém szétfolyik, vagy túl kemény, hogy a torta szép magas, vagy úgy néz ki mint amit a küszöb alól húztak ki. Egy sütinél ez nem lényeg, ha kell a tepsiből kanalazzuk ki. Na de egy torta az torta. Hát ilyen félelmekkel állok neki a nagy melónak minden alkalommal. Most sem volt ez másként, annyi különbséggel talán, hogy most nem használtam sorvezetőt, rábíztam magam a józan eszemre és a sütési "tudományomra", lesz ami lesz alapon.
Hozzávalók
6 tojás
1 cs sütőpor
1 dl víz
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
3 evőkanál kókuszreszelék
A krémhez
1 l tej
2 cs vaníliás puding
4 evőkanál cukor
3 evőkanál porcukor
20 dkg margarin
100 gr kókuszreszelék
250 gr gesztenyemassza
Elkészítés
Először a pudingport cukorral felfőzöm a tejben, majd félreteszem
hűlni. Ezután szétválasztom a tojásokat,
a fehérjét habbá verem, a sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet
és a sütőport, majd jöhet a liszt és a kókusz. Óvatosan a masszához keverem a
fehérjehabot, kihajazott, kilisztezett formába öntöm, majd a tetejét megszórom
egy kevés kókuszreszelékkel. 180°C-ra
előmelegített sütőben készre sütöm. Amíg a piskóta hűl elkészítem a krémet. A
margarint a porcukorral jól elkeverem, hozzáadom a kihűlt pudingot, majd
jöhet a kókuszreszelék. Közben a piskóta kihűl, elfelezem és megkenem a
krém harmad részével. Ezután a gesztenyemasszát felszelem és beborítom vele a
krémet. Erre kenem a krém másik harmadát majd ráteszem a piskóta tetejét. A
tortát körbekenem a maradék krémmel, és a megmaradt gesztenyemasszával
díszítem. Hűtőbe teszem egy éjszakára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése