Ezt a receptet még régebben találtam egy újságban akkor gondosan el is tettem, hogy majd egyszer kipróbáljam. Nos ahogy eltettem úgy el is feledkeztem róla, sok recepttel vagyok így. Most azonban ismét a kezembe akadt és ha már így alakult úgy gondoltam ez a sors keze, vagyis ideje nekiállni kipróbálni. Kicsit macerásnak tűnt, és időigényesnek, de mivel közben nekiálltam megfőzni az ebédet is így hamar eltelt az idő. Nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb és legszebb sütije, de mindenképpen finom és érdemes kipróbálni mondjuk egy szombati főzés közben.
Hozzávalók
25 dkg liszt
13 dkg margarin
1 cs sütőpor
2 tojássárgája
A diós krémhez
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 ek hideg víz
20 dkg margarin
2 tojásfehérje
30 dkg darált dió
+ baracklekvár és csoki öntet
Elkészítés
Először a diós krémet készítem el. Ehhez a margarint,
cukrot, vizet és vaníliás cukrot lábosba teszem és összefőzöm. Nem kell
forrjon, csak olvadjon el a margarin. Ezután leveszem a tűzről és hozzákeverem
a diót. Majd hűlni hagyom. Ez alatt az idő alatt elkészítem a tésztát.
A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral
elkeverem. Ezután elmorzsolom benne a margarint, majd hozzáadom a tojások
sárgáját és tésztává gyúrom. Fóliába csomagolom és fél órára a hűtőbe teszem.
Mikor a diós krém kihűlt előveszem a tésztát kicsit átgyúrom majd
kinyújtom kb. 30x30 cm méretűre. Tepsibe helyezem. Ezután felverem a tojások
fehérjét és lassan belekeverem a diós masszába. Majd megkenem a tésztát
lekvárral erre rásimítom a diós krémet és 30 perc alatt 180°C-on megsütöm.
Még melegen daraboljuk fel a képeken látható módon. Majd ezután elkészítem a
csoki öntetet porcukorból, margarinból és kakaóporból, és a kihűlt
tésztaháromszögek sarkát belemártom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése