Nagyon egyszerű és finom sajtos pogi, és még az élesztőt sem kell keleszteni. Egyszerűen elronthatatlan.
Hozzávalók
4 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)1 kocka Rama (25 dkg)
3 tojás sárgája
1 csapott evőkanál só
1 kis poharas tejföl (150 gr)
1 kocka élesztő (50 g)
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a sóval és a Ramával. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a
tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. Ezután összegyúrjuk, és hűtőben
pihentetjük kb. 30 percig. Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még
egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy cm vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a
tetejét, tojásfehérjével megkenjük majd
apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Tepsibe tesszük sajthalmokat rakunk
a pogikra és 180-200°C-on készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése