2014. december 26., péntek

ALMÁS-DIÓS PITE

Az alma és a dió számomra mindig a téllel kapcsolódott össze. Hideg estéken csodás csemegék filmezés közben. A két gyümölcs finom ízét ötvözi ez a csodás pite. 


Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor 
1 tojás
4 db alma
20 dk dióbél
barack lekvár

Elkészítés:


A lisztet elkeverem a porcukorral és belemorzsolom a margarint, ezután hozzáadom a tojást és tésztává gyúrom. A tészta egy kis maroknyi részét félreteszem. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtom, megszurkálom és 10 perc alatt elősütöm 180°C-on. Amíg sül megpucolom az almát és cikkekre vágom. A diót mozsárban durvára töröm.  Mikor a tészta elősült megkenem lekvárral, ráhelyezem ízlésesen az almát,  megszórom a dióval, és megkenem lekvárral. Ezután a félretett tésztából hurkákat gyúrok és az almás-diós töltelékre teszem szépen elrendezve. Sütőbe teszem és készre sütöm. Porcukorral megszórva tálalom. 


Mozsárban durvára töröm a diót.
A tésztát 10 perc elősütöm.
Nem spórolok a lekvárral.
Elkészült a finomság, már csak a porcukor hiányzik róla.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése