2018. december 7., péntek

FANTA SZELET

Talán ez az a sütemény, amit mindenki ismer, de mindenki más néven. Régen ugyanis nem Fantát ittunk hanem Jaffát, talán még az íze is másabb volt, mint a mostani narancs ízű szénsavas üdítőknek. Mondhatnám azt is, hogy jobb finomabb, de lehet, hogy csak a nosztalgia az, ami megédesít mindent. A fanta szelet viszont nem változott az idők múlásával, maradt a kakaós piskóta, a túrókrém és a sárga zselé a tetején. 

Hozzávalók

6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakópor
1 csomag sütőpor
0,5 dl olaj

Krémhez
1 kg túró
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor

Zseléhez
8 dl fanta vagy más narancs ízű szénsavas üdítő, én például Márka narancsot használtam, mert szerintem az a legfinomabb
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját robotgéppel habosra verem a cukorral , hozzáadom a sütőport, az olajat majd a lisztet. Ezután hozzákeverem a kakaóport. A kakaós keverékhez nagy mozdulatokkal hozzákeverem a felvert habot. Sütőpapíros tepsiben sütöm 180°C.on tűpróbáig. Közben elkészítem a túrókrémet. A túróhoz robotgéppel hozzákeverem vaníliás cukrot, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levet. A szoba-hőmérsékletű margarint habosra keverem a porcukorral, majd apránként hozzákeverem a túrós keverékhez. Az így kapott masszát a kihűlt piskótára kenem. Jöhet is a zselé, ehhez a fantában elkeverem a cukrot és a pudingport, majd felteszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg besűrűsödik. Ekkor még így forrón a túrókrémre kenem, majd a süteményt hűtőbe teszem. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése