Hozzávalók
4 dl tejföl
2 dl olaj
30 dkg cukor
40 dkg finomliszt
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
Töltelék
6 - 7 körte
30 dkg cukor (karamellhez)
Elkészítés
Először is meghámozom a körtét és cikkekre vágom. Majd jöhet a tészta. Ehhez
a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverem. Majd hozzáadom a tejfölt, olajat, sütőport.
Végül a lisztet kanalanként kézzel keverem hozzá. Mikor kész félreteszem. Egy
tepsibe sütőpapírt teszek, majd ezt is félreteszem, valamint a sütőt
előmelegítem 180°C-ra. Ezután a 30 dkg cukorból teflonos serpenyőben világos
karamellt készítek. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük. Mikor már szép barna
a sütőpapíros tepsibe öntöm és a cikkekre vágott körtéket sorban ráhelyezem. Ne ijedjen meg senki ha észreveszi, hogy a
karamell megdermed még mielőtt befejeznénk a körtepakolást, sütés közben csoda
fog történni. Mikor elhelyeztük a körtéket ráöntjük a tésztát és mehet a sütőbe
kb. 40 percre. Tűpróbával lehet ellenőrizni. Amíg hűlt készítettem hozzá egy
kis vaníliasodót, csak úgy mert finom :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése