▼
2017. szeptember 30., szombat
KÖRTÉS FORDÍTOTT
RAKOTT PALACSINTA
A palacsinta igazi házi édesség, nincs is olyan otthon ahol ne húzódna mosolyra a család szája meglátva a finom tekercseket. A palacsinta igazi átváltozó művész, hiszen lehet enni édesen, sósan, töltve, töltetlen, vastagabban vagy éppen papírvékonyan. Lehet lekvárral tölteni, vagy darált hússal és még csuda tudja miféle dolgokkal.Már csak ezért is megérdemel még egy bejegyzést. Talán túl könnyűnek tűnhet, de ha éppen semmi sem jut eszünkbe, vagy nincs kedvünk a bonyolult sütési műveletekhez, akkor tökéletes választás lehet akár a vendégsereg lenyűgözésére.
2017. szeptember 10., vasárnap
MEGGYZSELÉS MASCARPONE TORTA
Megint csak ez a fránya mascarpone. Mert nem adom fel. Addig kevertem az ízeket, amíg ez a kombináció mondhatni ízlett. Persze egy finom aranygaluskát azért nem tolnék félre érte, de ez már elfogadható a én szájízemnek. Talán a tömény meggyzselé, vagy az omlós tészta teszi, nem tudom. Viszont ajánlom mindenkinek, aki szereti a meggyet és a krémet, és persze van egy kis ideje, mert őszintén szólva nem fél órás süteményről van szó.
MASCARPONÉS SZEDERTORTA
Kövezzenek meg, de nekem nem lett a szívem csücske a mascarpone. Sokan esküsznek rá, hogy ennél krémesebb és lágyabb krémalap a világon nincs. Persze nekem sem az állagával van problémám, hanem az ízével. Sokan mondják, hogy nincs is semmi íz, majd az ízesítés adja meg, én mégis érzem, és nekem nem tetszik. De persze nem akarok senkit elriasztani, mert ugye ízlések és pofonok, és a bejegyzés megszületése is azt bizonyítja, hogy bizony vannak a környezetemben olyanok, akik nem osztják a véleményemet.
ZÖLDSÉGES RAKOTT CSIRKEMELL
Annyira szeretem a nyarat, mindenféle zöldség, gyümölcs kapható megfizethető áron. Ilyenkor nem is spórolok ám ezen, mindent veszek és mindet használok. Nem utolsó szempont persze a vitaminbevitel, amit sosem bíznék fehér pirulákra. Persze nem vagyok én orvos, hogy tudjam a tutit, de annyi biztos nagyanyáim nyáron tavasszal tavaszi, nyáron nyári, ősszel pedig őszi terméseket ettek, télen pedig minden olyat, amit nyáron el lehetett raktározni a pincébe, vagy a kamrába üvegekben. Én tőlük azt tanultam, hogy a szervezet nem buta, tökéletes összhangban működne az évszakok váltakozásával, ha nem bolondítanánk meg mindenféle "mű-szerekkel".
PARADICSOMOS CSIRKEMELL
Talán már említettem egy korábbi bejegyzésben, hogy a kedvenceim az egyszerű, mindent beledobálós egytálételek. Főleg egy fárasztó nap után, amikor még főzni sincs kedvem, de másnapra azért jó lenne valami melegíteni való a hűtőben. Ilyenkor egyszerűen előveszem a jó öreg jénait, összeszedem, amit a hűtőben találok és persze szeletelés s fűszerezés mellett igazából mindent csak úgy bedobálok a tálba, lefedem fóliával és a sütőre bízom a munka javát. Nem volt ez másképp ebben az esetben sem. Persze a receptet olvasva jogos lehet a kérdés, hogy mégis miért születik bejegyzése egy ilyen borzasztó egyszerű ételnek. A válasz is egyszerű: mikor az ember már annyira fáradt vagy kedvetlen, hogy semmi, de semmi nem jut eszébe jó találni egy ilyen leírást...