Nincs is jobb a házi lekvároknál, persze egyszerűbb leemelni a polcról és betenni a kosárba, de egy futószalagon gyártott lekvár sosem adja vissza azt a finom természetes ízt, ami egy üveg házi lekvárban van. Alig vártam, hogy beérjen végre a barack és sorakozni lássam a sárga kis üvegeket a kamra polcán. Ma már nagyon szépen mutatnak az élénkpiros meggylekvárok mellett.
Hozzávalók
4 kg barack
70 dkg cukor
4 csomag dzsemfix (Lucullus 3in1 vagy 2in1)
Elkészítés
A barackot megmosom és kimagvalom. Mivel az én barackom még nem volt az a túlérett puha fajta így a botmixerrel összetörtem, hogy hamar felforrjon. Tartalék lángon kezdem melegíteni, gyakran megkavarom. Közben a cukrot összekeverem a dzsemfixel és amikor a barack langyosodni kezd hozzákeverem. Hagyom tartalékon szépen lassan felforrni és közben sűrűn megkavarom. Mikor felforr leveszem a tűzről és üvegekbe töltöm. Az üvegeket fejjel efelé fordítva száraz dunsztba teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése