2017. január 11., szerda

BÖGRÉS LEKVÁROS

A bögrés sütik a lehető legjobbak ha az ember hirtelen megkíván egy kis édességek. Gyorsan össze lehet dobni, csak keverni kell, tepsibe rakni és megsütni. Az egész nem tart 20 percnél tovább. Majd egy kis porcukor és akár még melegen is fogyasztható, hiszen mivel egybesül nem esik szét ha forrón nekiesünk. És ami lényeges, hogy bátran variálhatjuk az összetevőket is, no persze nem az alap dolgokat, mint liszt, tojás, cukor és sütőpor, hanem a tölteléket és a kiegészítőket. Kezdő háziasszonyoknak is tökéletes önbizalom növelő, hiszen ezt elrontani sem lehet. Szóval bátran ki lehet próbálni.


Hozzávalók

4 tojás
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 pohár tejföl
2 pohár cukor
4 pohár liszt
lekvár (én fügét és szilvát használtam)


Elkészítés

A tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tejfölt egy tálba öntjük. A tejfölös pohárral kimérjük a cukrot és azt is hozzáadjuk, majd robotgéppel jól elkeverjük. Ezután szintén a tejfölös pohárral kimérjük a lisztet és a masszához adjuk, majd jól elkeverjük benne. A tésztát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, majd a lekvárt a tetejére kanalazzuk. Én felváltva kanalaztam a szilva ás füge lekvárt. Ezután 180°C-os sütőben aranybarnára sütöm.

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése