Hozzávalók
1 kg franciasaláta alap (mirelit, ez a legegyszerűbb, de főzhetünk külön répát és borsót is)3-4 szem krumpli
2 alma
3 savanyú uborka
Majonézhez
2 nagy pohár tejföl
10 tojás
porcukor
1 evőkanál mustár
ecet
fél flakonnyi majonéz (bolti)
Elkészítés
Először a tojásokat teszem föl főni. Ezután a krumplit megpuclom, apró kockára vágom és sós vízben megfőzöm. A francia alaphoz sós vizet melegítek, mikor forr beleöntöm a mirelitet és megfőzöm. Amíg a krumpli és a többi zöldség fő elkészítem a majonézt. A tojásokat megpucolom, kiszedem a sárgáját, a fehérjét félreteszem. A sárgáját robotgéppel összetöröm. Hozzákeverek egy evőkanál mustárt, egy teáskanálnyi porcukrot és egy kupak ecetet. Ezután hozzáadom a tejfölt, majd robotgéppel simára keverem. Ezután adom hozzá a majonézt. A tojásfehérjét nem teszem a franciasaliba, mivel a francia mellé mindig csinálok krumplisalit is, így az összes fehérje annak a tetején landol.
Közben ha megfő a zöldség és a krumpli leszűröm és hűlni hagyom. Megpucolom az almákat, és az uborkával együtt kockára vágom. Mikor a főtt zöldségek kihűltek hozzákeverem az almát és az uborkát, majd ráöntöm a majonézt és azzal is elkeverem.
Közben ha megfő a zöldség és a krumpli leszűröm és hűlni hagyom. Megpucolom az almákat, és az uborkával együtt kockára vágom. Mikor a főtt zöldségek kihűltek hozzákeverem az almát és az uborkát, majd ráöntöm a majonézt és azzal is elkeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése