Gyerekként mint mindenki más az én koromban voltak kedvenc menzakajáim, az egyik természetesen a meggyszósz főtt hússal és morzsával, a másik a levespótló ivólé, a harmadik pedig a tarhonyás hús. Nem tudom ma van-e még a menzákon tarhonyás hús, vagy ha van is vajon olyan jól készítik el mint annak idején. De az biztos, hogy gyerekkoromban bizony ott készítették a legfinomabban. Hogy mi a tökéletes tarhonya titka valójában nem tudom, csak azt tudom, hogy mindig ugyanabban az edényben főzöm és nagyon figyelek az arányokra.
Hozzávalók
1 bögre tarhonya
2 bögre forró víz
só
Elkészítés
Lábasban olajat hevítek, mikor forr hozzáöntöm a tarhonyát. Folyamatos kavargatás mellett addig pirítom, amíg barnulni kezd, mikor már aranybarna felöntöm a forró vízzel. Mint ahogyan már írtam figyelek az arányokra, vagyis a a víz mennyisége mindig a duplája a tarhonyának, ezért használok bögrét mérésre, mert akkor könnyen kimérhető. Valamint fontos még, hogy ne legyen hideg a víz. Tehát felöntöm vízzel majd tartalék lángon főzöm tovább fedővel letakarva. Néha persze megkeverem, nehogy odakapja, Igazából innentől a főzési idő kb. 10-15 perc. Mikor felszívta az összes vizet, de egy nagyon kicsit még "szottyos" jól átkavarom, lehúzom a tűzről és hagyom fedő alatt tovább párolódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése