2016. február 11., csütörtök

SAJTOS PUFI

Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretik a gyors sütiket. Amit csak ripsz ropsz összeállítunk és már kész is. Na ez a sajtos pufi éppen olyan. Igazából csak keverni kell, majd formázni és sütni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem lesz belőle egy rakat, amivel egy násznépet jól lehet lakatni, de ha a barátok hirtelen beállítanak, még közös elfoglaltságnak is jó a formázás. Egyébként meglepően finom és ízletes kis rágcsa, főleg, hogy házi füstölt sajtot használtam hozzá, ami igazán pikánssá tette az ízét. Kívül finom ropogós, belül kicsit lágy a sajt miatt.

Hozzávalók

2,5 dl tej
8 dkg margarin
1 kávéskanál só
15 dkg liszt
3 tojás
12 dkg sajt (én füstölt házit használtam)

Elkészítés

A tejet a margarinnal és a sóval felforralom. Majd a tűzről levéve hozzákeverem a lisztet és addig keverem, amíg el nem válik a lábas oldaláról. Ekkor egyenként hozzákeverem a tojásokat, végül a reszelt sajtot. Mikor jól elkeveredett hűlni hagyom. Mikor kihűlt vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle és sütőpapíros tepsibe helyezem. 180°C-on sütöm 30 percig, de a sütőt nem nyitom ki közben, mert összeesik.

 

 

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése